Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
450 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
500 γρ. ζαμπόν
250 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
250 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Φρέσκους κόκκους πιπεριού
Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
½ λίτρο φρέσκο γάλα
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 αβγό
Αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ, λιώνουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όσο ανακατεύουμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε ένα αβγό, σουρώνουμε τα ντοματάκια και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο στρώνουμε έξι φύλλα KANAKI, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε από πάνω τα ντοματάκια ψιλοκομμένα. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι σε κόκκους. Σκεπάζουμε με τα φύλλα που περίσσευαν από το ταψί, αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Πιέζουμε τις άκρες τους για να εγκλωβίσουν τη γέμιση και με ένα μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια. Βάζουμε ένα ταψί από πάνω, προαιρετικά, πιέζοντάς το ελαφρά, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το επάνω φύλλο και να μη φουσκώσει η πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, πάνω και κάτω αντίσταση, για μία ώρα. Η τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και ντομάτα είναι έτοιμη.