Υλικά
Για 24 κομμάτια:
Για τα τρίγωνα:
12 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
60 γρ. σουσάμι λευκό
Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 κιλό σπανάκι (τα φύλλα)
2 κ.σ. άνηθο
250 γρ. φέτα
2 αβγά
Αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία σοτέζα.
Προσθέτουμε τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τα τρίγωνα:
Τοποθετούμε οριζόντια τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβουμε σε κάθετα σε 4 ίσες λωρίδες.
Απλώνουμε 1 λωρίδα φύλλου κρούστας σε μια επιφάνεια και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μια άκρη (γωνία) και ξεκινάμε να τυλίγουμε τη λωρίδα διαγώνια και εναλλάξ, προς τα πάνω, διπλώνοντας σε σχήμα τριγώνου.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 20’ λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.