top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα Σολομού με Φινόκιο και Άνηθο
Ladle.png

Τάρτα Σολομού με Φινόκιο και Άνηθο

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 κιλό φιλέτο σολομού
½ ματσάκι άνηθο
2 φινόκιο
½ κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι
½ πράσο
250ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
1 κρόκο αβγού
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Με ένα στρογγυλό ταψί σχηματίζουμε τη Ζύμη για να δημιουργήσουμε το καπάκι της πίτας.

Απλώνουμε τη δεύτερη ζύμη στο ταψί και πατάμε καλά να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες και αφήνουμε να καραμελώσουν.

Αφαιρούμε τη ρίζα από το φινόκιο και το ψιλοκόβουμε. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει (περίπου 15 λεπτά).

Αφού μαλακώσει και το φινόκιο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και βάζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, αβγό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τη βάση σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε εύκολα.
Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές φέτες περίπου 1 εκατοστού.

Απλώνουμε το σολομό στη βάση, πατάμε καλά, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Αφού πέσει η θερμοκρασία της γέμισης την απλώνουμε πάνω από το σολομό.

Βάζουμε το καπάκι και πατάμε προσεκτικά τις άκρες για να κολλήσει καλά στη βάση.
Χαράζουμε την τάρτα.

Σε ένα μικρό μπολ σπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα με ένα πινέλο.

Ψήνουμε στου 175°C με πάνω-κάτω αντίσταση και αέρα για 35 λεπτά.
Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page