Υλικά
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. κολοκυθάκια
12 λιαστές ντομάτες
6 αβγά
2 φλιτζάνια γάλα
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τριμμένη φέτα
1 χούφτα φρέσκος βασιλικός ή 2 κ.γ. ξερός
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Προετοιμασία - Βήματα
Καθαρίζετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, τα αλατίζετε και τα κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες και το φρέσκο βασιλικό. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Ρίχνετε στο μείγμα τα τριμμένα τυριά, τα κολοκυθάκια, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε την τάρτα και τη ψήνετε για 40 λεπτά, στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.
Για να φτιάξετε Τάρτα σε ορθογώνιο ταψί:
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το εσωτερικό του ταψιού και απλώνετε το φύλλο κουρού.
Με τα δάχτυλα, πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης.
Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στο ταψί.