Υλικά
1 συσκευασία Φρέσκια Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
200 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
100 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. αμύγδαλο λευκό φιλέ
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Προετοιμασία - Βήματα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C πάνω και κάτω αντίσταση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτουμε το κρύο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι αμυγδάλου. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα εφαρμόζουμε καλά τη Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα στη βάση της τάρτας και ρίχνουμε μερικά αμύγδαλα. Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα καβουρδισμένα αμύγδαλα στο μείγμα με τα αβγά και το αδειάζουμε στην ταρτιέρα. Πασπαλίζουμε την τάρτα με φύλλα αμυγδάλου. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει από τις άκρες της ταρτιέρας και ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο για περίπου 45’.