Υλικά
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 κρόκο αβγού
25 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο για να αλείψουμε στη ταρτιέρα
Για τη γέμιση:
900 γρ. φρέσκα κεράσια
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. άμυλο καλαμποκιού
25 γρ. βούτυρο
5 γρ. υγρή βανίλια
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Με έναν εκπυρηνωτή κουκουτσιών αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού, αναμιγνύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη γέμιση με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση και τη σάλτσα:
Μόλις βγάλουμε τη γέμιση από το ψυγείο, στον πάτο του σκεύους θα έχουμε αρκετούς χυμούς από τα κεράσια. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλους τους χυμούς και κάνουμε ρεντιξιόν μέχρι οι χυμοί να γίνουν μία παχύρευστη σάλτσα. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια με αποτέλεσμα να ενυδατώσουμε τη σάλτσα κερασιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για τη σύνθεση της πίτας:
Τοποθετούμε τη μισή Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI πάνω σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την απλώνουμε σκεπάζοντας όλο το μήκος της. Ιδανικό μέγεθος ταρτιέρας 29 εκ. x 3 εκ.
Ρίχνουμε μέσα στη ταρτιέρα τα μαριναρισμένα κεράσια, τα απλώνουμε σε όλο το μήκος και περιχύνουμε από πάνω και τη σάλτσα.
Με την άλλη μισή ζύμη κόβουμε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και φτιάχνουμε το πλέγμα της πίτας. Ιδανικά πρέπει να έχουμε 14 λωρίδες.
Αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο αυγού ανακατεμένο με το γάλα σε όλο το μήκος της και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 45’ λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε μετά από μία ώρα, ιδανικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια.