Υλικά
250 γρ. ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια φιστίκια, ανάλατα και ξεφλουδισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο (σκόνη) -
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αβγού
40 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
10 γραμμάρια φιστίκια, ανάλατα και ξεφλουδισμένα
Προετοιμασία - Βήματα
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια στο μπλεντερ μέχρι να έχουμε χοντρούς κόκκους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στο μπολ τα φιστίκια, το κάρδαμο, το τζίντερ, το αλάτι και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Στρώνουμε στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί.
Το αλευρώνουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω στο χαρτί.
Απλώνουμε το μίγμα με μια σπάτουλα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 4εκ στο τελείωμα
Τυλίγουμε σε κύλινρο.
Κόβουμε σε 8 ίσα μέρη
Χαράζουμε 3 διαγώνιες γραμμές σε κάθε μέρος, στην επάνω πλευρά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο αβγού.
Βάζουμε τα ρολά μέσα στον κάδο.
Αλείφουμε κάθε ρολό με τον κρόκο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε στους 160°C για 28-30 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα ρολάκια να ψηθούν κι από την κάτω πλευρά.