Υλικά
1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
50 γρ. τριμμένο ροκφόρ
4 αβγά
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μέτρια ντομάτα
1 αβγό και σουσάμι για την επιφάνεια
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζετε και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σοταριστούν τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβετε τη ντομάτα και την αφήνετε για λίγο σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αβγά. Προσθέτετε τα τυριά, το μαϊντανό, τις ντομάτες και το σοταρισμένο κοτόπουλο, ρίχνετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε τα ρολά. Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ταψί. Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό, αλείφετε την επιφάνεια των ρολών και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά.
Για να φτιάξετε Ρολάκια:
Κόβετε στη μέση κατά μήκος τα παραδοσιακά φύλλα και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφετε 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάτε μεταξύ τους.
Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση.
Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.