Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
¼ φλιτζάνι σάλτσα πέστο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι πολτοποιημένο μανούρι
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 αβγό
½ φλιτζάνι βούτυρο για τις φόρμες
Προετοιμασία - Βήματα
Σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον. Στραγγίζετε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, το μανούρι και ανακατεύετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε τα ρολά σφολιάτας. Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό και τα αλείφετε. Ψήνετε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξετε Ρολά:
Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και κατόπιν κάθε μισό φύλλο σε 6 λωρίδες κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά. Αλείφετε με πέστο κάθε λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε μία κουταλιά περίπου από το μείγμα με τα τυριά και τις λιαστές ντομάτες.
Τυλίγετε κάθε λωρίδα ρολό.
Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό από μία φόρμα με θήκες για μάφινς. Βάζετε σε κάθε θήκη από ένα ρολό με την κομμένη επιφάνεια οριζόντια.