Υλικά
1 Πακέτο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
150 γρ. πάστα ελιάς
1 κ.γ. σέσκουλα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 μάτσο δυόσμος, πλυμένος και ψιλοκομμένος
1 μάτσο άνηθος, πλυμένος και ψιλοκομμένος
1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
3 κ.γ. μαύρο σουσάμι
2 κ.γ. ρίγανη
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
8 φύλλα χωριάτικου ή κρούστας
Προετοιμασία - Βήματα
Προετοιμασία της γέμισης:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα σέσκουλα και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάστα ελιάς, τον δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση των πουγκιών:
Ανοίγουμε ένα φύλλο και αλείφουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο.
Το διπλώνουμε στη μέση για να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή βάση.
Στη μέση του φύλλου, τοποθετούμε ½ φλιτζάνι από τη γέμιση.
Ενώνουμε τις τέσσερις γωνίες του φύλλου προς τα πάνω και τις στρίβουμε ελαφρώς, σχηματίζοντας ένα πουγκί.
Ψήσιμο:
Αλείφουμε την επιφάνεια των πουγκιών με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ρίγανη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σερβίρισμα:
Αφήνουμε τα πουγκιά να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Απολαμβάνουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.