top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πουγκάκια με Καπνιστό Σολομό
Ladle.png

Πουγκάκια με Καπνιστό Σολομό

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καπνιστός σολομός
100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή ξυνομυζήθρα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 αβγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. Ψιλοκόβετε τον καπνιστό σολομό και το κατσικίσιο τυρί. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το σολομό, το κατσικίσιο τυρί, το αβγό, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Προσθέτετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε τα πουγκάκια. Τα βάζετε σε ένα ταψί, τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Για να φτιάξετε Πουγκάκια:
Κόβετε τα φύλλα σε 4 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια.
Αλείφετε με βούτυρο τρία φύλλα και τα κολλάτε μεταξύ τους.
Βάζετε λίγη από τη γέμιση και πιάνετε τις 4 άκρες, τις ενώνετε και στρίβετε το φύλλο σαν καραμέλα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page