Υλικά
(για 1 πίτσα)
Για την πίτσα
1 Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια με το χέρι
20 φύλλα νεαρό σπανάκι (περίπου)
1 τσίλι πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
Σάλτσα ντομάτας
Για τη σάλτσα
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Για την πίτσα:
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί, έτσι όπως είναι με τη λαδόκολλά του.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια χαράζουμε απλώς (δεν κόβουμε) με ένα μαχαίρι περιμετρικά της ζύμης, δημιουργώντας ένα πλαίσιο πάχους 1-1,5εκ. περίπου.
Σκορπάμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας.
Από πάνω σκορπάμε την πιπεριά τσίλι, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τη φέτα και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα η πίτσα στην επιφάνεια.