Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
250 γρ. ζαμπόν από χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
6 αβγά
1 φλιτζάνι τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγγάτο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Για την επιφάνεια:
1 κρόκος αβγού
2 κ.σ. γάλα
Προετοιμασία - Βήματα
Ζεσταίνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε μετά το αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Αφήνετε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατίζετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε το μείγμα. Ετοιμάζετε την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55΄περίπου.
Για να φτιάξετε Πίτα σε ορθογώνιο ταψί:
Παίρνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου, το στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε το μείγμα αφήνοντας κενό σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά περιμετρικά από τις άκρες της σφολιάτας.
Αλείφετε με ένα πινέλο λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
Τρυπάτε την επιφάνεια σε 5-6 σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια.