Υλικά
Για την πίτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας KANAKI
500 γρ. κίτρινα τυριά (κασέρι, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
4 αβγά
400 ml γάλα
330 ml σόδα (αναψυκτικό)
1 κ.σ. σουσάμι λευκό
1/2 κ.σ. σουσάμι μαύρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Τοποθετούμε όλα τα φύλλα κρούστας της συσκευασίας οριζόντια και τα τυλίγουμε σε ένα ρολό.
Κόβουμε το ρολό κάθετα, σε πολλές, λεπτές λωρίδες και, στη συνέχεια, χωρίζουμε μεταξύ τους και ανοίγουμε τα φύλλα σε ξεχωριστές λωρίδες.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν, χωρίς να τα σκεπάσουμε, για περίπου 6 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά, το πιπέρι, τη σόδα και τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας στο χυλό.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ (με διαστάσεις περίπου 23εκ. x 32εκ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το λευκό και το μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η πίτα και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.