Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
4 μήλα
χυμός από 1 λεμόνι
8 κ.σ. μαύρες σταφίδες
¼ του φλιτζανιού μπράντι
8 κ.σ. αμύγδαλα τριμμένα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. λικέρ μαστίχα
Προετοιμασία - Βήματα
Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μπράντι για λίγη ώρα. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα αλείφετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τα πακετάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Γυρίζετε τα πακετάκια ανάποδα και τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις, χωρίς αέρα), για 45 λεπτά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ μαστίχα και τησερβίρετε με τα ψημένα μήλα.
Για να φτιάξετε Πακετάκια:
Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια.
Βάζετε από ένα κομμάτι μήλου σε κάθε σφολιάτα με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Μοιράζετε στα μήλα τις σταφίδες και τα τριμμένα αμύγδαλα και τα πασπαλίζετε με 2 κουταλιές ζάχαρη.
Διπλώνετε τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.