top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Νηστίσιμη Πίτσα με Γαρίδες
Ladle.png

Νηστίσιμη Πίτσα με Γαρίδες

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
2 ξερά κρεμμύδια
450 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
4-5 γαρίδες
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
4-5 φύλλα βασιλικού
Φρέσκος δυόσμος
Φυλλαράκια ρόκας
1 κ.σ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνάτα. Τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε τα ντοματάκια σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τα σπάμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο. Όσο καραμελώνουν τα κρεμμύδια τα αλατίζουμε και τους βάζουμε ζάχαρη. Τοποθετούμε τη φρέσκια Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI σε ένα ταψί. Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια σε flakes. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετούμε τα υλικά ξεκινώντας με τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με τις γαρίδες, τα κολοκυθάκια και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250°C για 8-10 λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτσα προσθέτουμε λίγο φρέσκο δυόσμο και μερικά φυλλαράκια ρόκας.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page