top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπουγάτσα με Μούρα
Ladle.png

Μπουγάτσα με Μούρα

Υλικά

1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού KANAKI
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
125 γρ. γάλα πλήρες
125 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 αβγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. μύρτιλα
100 γρ. σμέουρα
Μέλι για γαρνίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Προετοιμασία φύλλου:
Ανοίγουμε το φύλλο Βηρυτού.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα σουφρώνουμε απαλά, δημιουργώντας ένα σπιράλ από το κέντρο του ταψιού προς τα έξω.

Ψήσιμο φύλλου:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Προετοιμασία κρέμας:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεύτερο ψήσιμο:
Μόλις το φύλλο βγει από το φούρνο, περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα της κρέμας.
Σκορπίζουμε τα μύρτιλα και τα σμέουρα πάνω από την πίτα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Σερβίρισμα:
Γαρνίρουμε με μέλι και σερβίρουμε ζεστή.

bottom of page