Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
5 μήλα
¼ κούπας + 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σαντιγί
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. Αλάτι
½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλα
Προετοιμασία - Βήματα
Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σβολιασμένη ζύμη.
Απλώνουμε το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Κόβουμε τα μήλα κυδωνάτα και τα απλώνουμε πάνω από τη ζύμη ακανόνιστα. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη πάνω στα μήλα. Ρίχνουμε από πάνω την σβολιασμένη ζύμη σε κομματάκια να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 185°C, για 40 λεπτά με πάνω-κάτω αντίσταση και αέρα, χαμηλά στο φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε για να μην καεί μέχρι να μην νιώθουμε πια τους κρυστάλλους της ζάχαρης.
Ρίχνουμε την κρέμα ανακατεύοντας ταυτόχρονα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία και το βάζουμε σε μια κρύα επιφάνεια για να κρυώσει.
Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω στην πίτα.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα, μέχρι να σφίξει.