Υλικά
1 Πακέτο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. πορτομπέλλο μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. πλευρώτους σε φέτες
150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400 γρ. τσένταρ τριμμένο
400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αβγά
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε για 10′ περίπου τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια την πιπεριά και τη γαλοπούλα. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί 40x31cm. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των μανιταριών, προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας, και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Το λαδώνουμε καλά και χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα για 40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.