Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
250 γρ. λουκάνικο
4 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. σάλτσα BBQ
½ πιπεριά Φλωρίνης
¼ γκούντα
τοματίνια μινιόν
ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι
τσίλι σε σκόνη
½ ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση, αφαιρούμε το κέντρο τους και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι.
Μόλις μαλακώσουν χτυπάμε σε μπλέντερ τα τοματίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε πολύ μικρά κομμάτια, το λουκάνικο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και το τσίλι. Μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει. Απλώνουμε σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε το τυρί σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη από τη γέμιση στο φύλλο τυλίγουμε μια φορά, απλώνουμε λίγο νερό στις άκρες και τυλίγουμε για να κλείσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ένα λίτρο ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί.
Βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν ψηθούν τα απλώνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.