Υλικά
1 πακέτο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
2 φέτες καπνιστη πανσέτα
3 χούφτες σπανάκι
250ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. παρμεζάνα
1 αβγό
2 κρόκοι αβγού
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
Βούτυρο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Προετοιμασία - Βήματα
Απλώνουμε το βούτυρο στη φόρμα μας.
Απλώνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα να εξέχει λίγο στις άκρες και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Τη ψήνουμε στους 160°C με πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά να σοταριστεί.
Όταν γίνει τραγανή η πανσέτα, βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες και με λίγο αλάτι το διαλύουμε δημιουργώντας μια πάστα. Προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το τυρί και το ξύσμα από το λάιμ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αβγό και τους κρόκους. Ανακατεύουμε ξανά καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και κόβουμε τις άκρες.
Απλώνουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμα.
Ψήνουμε στους 160°C με πάνω και κάτω αντίσταση με χαμηλή τάση για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.