Υλικά
Για 48 κριτσίνια περίπου:
1 πακέτο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι
6 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές
2 φλιτζάνια τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.γ. ρίγανη
½ του φλιτζανιού λευκό κρασί
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σκουραίνει, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να στεγνώσει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να κρυώσουν. Στραγγίζετε τις αντσούγιες από το λάδι τους και τις ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τις αντσούγιες, τις ελιές, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Ετοιμάζετε τα κριτσίνια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξετε Κριτσίνια:
Απλώνετε 3 φύλλα κρούστας, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε το ένα επάνω στο άλλο. Απλώνετε το ένα μέρος της γέμισης και σκεπάζετε με άλλα τρία φύλλα τα οποία λαδώνετε μεταξύ τους.
Πατάτε με τα χέρια σας τα φύλλα και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Στη συνέχεια κόβετε 12 κάθετες λωρίδες με πάχος 2 δάχτυλα περίπου.
Πιάνετε τις δύο άκρες κάθε κομματιού και τις στρίβετε αντίστροφα. Βάζετε τα κριτσίνια με τη σειρά σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.