top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κρεατόπιτα με Αρνί που περίσσεψε
Ladle.png

Κρεατόπιτα με Αρνί που περίσσεψε

Υλικά

3 Φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. ψημένο αρνί
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
¼ φλ. κονιάκ
400 γρ. μιξ τριμμένων τυριών
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
πιπέρι
αλάτι
Για το τελείωμα: Σουσάμι, μαυροσούσαμο

Προετοιμασία - Βήματα

Για την εύκολη πασχαλινή κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε τη μουστάρδα απαλή. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.
Ρίχνουμε μέσα στη γέμιση το mix τριμμένων τυριών και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.
Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο.
Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αβγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page