top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κοτοκαροτόπιτα
Ladle.png

Κοτοκαροτόπιτα

Υλικά

2 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο MIMIKOS
2 Φύλλα Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
4 καρότα μεγάλα τριμμένα
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. σκληρό τυρί
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Για την επάλειψη:
4 κ.σ. γάλα

Προετοιμασία - Βήματα

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το καρότο να πιούνε όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το soft με μειωμένα λιπαρά. Αφήνουμε τη γέμιση λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί, τα αβγά, το κοτόπουλο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Στρώνουμε το 1 Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ στο πυρέξ, αδειάζουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και στρίβουμε τις άκρες. Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C μέχρι να ροδίσει.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page