Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
Χαλούμι
Μοσχαρίσιος κιμάς
Ρίγανη
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Κύμινο
Μοσχοκάρυδο
Πάπρικα
Αλάτι
Μαρμελάδα ντομάτας
Αβγό (για άλειμμα)
Παπαρουνόσπορος
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση, αναμειγνύουμε τον κιμά με το τριμμένο χαλούμι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε ρίγανη, πάπρικα, κύμινο, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας και την κόβουμε σε τρεις οριζόντιες λωρίδες. Τοποθετούμε μια γραμμή γέμισης κατά μήκος του κέντρου κάθε λωρίδας. Αλείφουμε τις άκρες με χτυπημένο αβγό και τυλίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα ώστε να σχηματιστούν κύλινδροι. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε κύλινδρο σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα κιμαδοπιτάκια με χαλούμι είναι ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ και σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.