Υλικά
ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
1 κούπα βούτυρο
500ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα γιαούρτι
200 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. Μαστίχα
1 κ.γ. Κρυσταλλική ζάχαρη
Για το Σιρόπι:
1 κούπα Κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα νερό
Για το Γαρνίρισμα:
Φιστίκια Αιγίνης
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Προετοιμασία - Βήματα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Παίρνουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI, το αφρατεύουμε με λιωμένο βούτυρο και το απλώνουμε σε 2 φόρμες. Βάζουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ στο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε στη σαντιγί μας τη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει βράση το σιρόπι είναι έτοιμο. Το περιχύνουμε πάνω από το ΚΑΤΑΪΦΙ. Βάζουμε από πάνω τα 2/3 της κρέμας γιαουρτιού και την άλλη στρώση ΚΑΤΑΪΦΙ. Αλείφουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης και γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.