Υλικά
1 συσκευασία Στρογγυλά Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γλυκιά φρέσκια μυζήθρα ή κατίκι
3 κρόκοι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.γ. ξερός δυόσμος
1 κ.γ. κανέλα
σπορέλαιο για τηγάνισμα
μέλι ή άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Προετοιμασία - Βήματα
Λιώνετε το ανθότυρο με το πιρούνι και το ανακατεύετε με τη μυζήθρα ή το κατίκι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το δυόσμο και την κανέλα. Ετοιμάζετε τα πιτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα καλτσούνια λίγα λίγα κάθε φορά. Τα γυρίζετε για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Πριν τα σερβίρετε, τα περιχύνετε με λίγο μέλι ή τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για να φτιάξετε Πιτάκια:
Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε τα κουρού. Μοιράζετε τα υλικά βάζοντας στο καθένα λίγο από το κάθε υλικό.
Διπλώνετε στη μέση τα κουρού και πατάτε τις άκρες του φύλλου με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.