Υλικά
Για τα spring rolls:
6 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
Λιωμένο Βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.σ. κανέλα
Για τη γέμιση:
2 κ.σ. βούτυρο
4 πράσινα μήλα
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
½ φλ. τριμμένα καρύδια
Για τη διακόσμηση:
Καρφάκια γαρύφαλλου
Ζάχαρη άχνη – κανέλα (προαιρετικά)
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα τριμμένα καρύδια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και, αφού τα μήλα μαλακώσουν, κρατάμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Για τα Spring Rolls:
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας πάνω σε μια επιφάνεια και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κόβουμε τα έτοιμα φύλλα σε 3 ίσα κάθετα μέρη. Στη συνέχεια, βάζουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη βάση κάθε παραλληλόγραμμου, αφήνοντας μικρή απόσταση από την κάτω πλευρά και τις 2 πλαϊνές πλευρές. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου αριστερά και δεξιά σε όλο το μήκος (και πάνω στη γέμιση). Ξεκινάμε να τυλίγουμε τυλίγουμε σε ρολό από τη βάση με τη γέμιση προς τα πάνω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Σε κάθε ρολό καρφώνουμε 1-2 καρφάκια γαρύφαλλου.
Αλείφουμε τα rolls με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα.