top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Χανιώτικο Μπουρέκι
Ladle.png

Χανιώτικο Μπουρέκι

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
4 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
4 πατάτες
2 κ.σ. αλεύρι
½ κιλό μυζήθρα νωπή γλυκιά
1 αβγό
1 κρόκος αβγού
150 γρ. βούτυρο τ. Κερκύρας
250 γρ. γραβιέρα ώριμη τριμμένη
3 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
σουσάμι

Προετοιμασία - Βήματα

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια, τις τριμμένες πατάτες, το αλεύρι, τη μυζήθρα, το αβγό, τη γραβιέρα τριμμένη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά βάζουμε τη μυζήθρα και την σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο.

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε ένα-ένα, 5 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ, αλείφοντάς τα και αυτά με βούτυρο. Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και απλώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας.
Ρίχνουμε το σουσάμι και χαράζουμε την πίτα.

Ψήνουμε στους 190°C, με πάνω-κάτω αντίσταση και αέρα, χαμηλά στο φούρνο μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page