Υλικά
1 φύλλο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
1 κρόκος αβγού (για επάλειψη)
30 γρ. φιλέ αμυγδάλου (για γαρνίρισμα)
Για την κρέμα βανίλιας
250 ml γάλα
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κρόκος αβγού
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προετοιμασία - Βήματα
Φτιάχνουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα, ανακατεύουμε τον κρόκο, το κορν φλάουρ και το μέλι, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα και στη συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Προετοιμάζουμε τη σφολιάτα: Κόβουμε το φύλλο σε 6 κομμάτια, χαράζουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα μικρό πλαίσιο και αλείφουμε τις άκρες με κρόκο αβγού. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα στο κέντρο κάθε κομματιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και προαιρετικά ραντίζουμε με επιπλέον μέλι.
Απολαμβάνουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.