top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ατομικές Μπουγάτσες στο Airfryer με Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Ladle.png

Ατομικές Μπουγάτσες στο Airfryer με Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
150 γρ. βούτυρο αγελάδας (λιωμένο και κρύο)
1½ lt φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. μέλι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. βούτυρο αγελάδας (για την κρέμα)
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για την επικάλυψη

Προετοιμασία - Βήματα

Προετοιμασία της κρέμας:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην σβολιάσει.
Μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.

Προετοιμασία των φύλλων:
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε προσεκτικά.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο για να γίνουν τραγανά.

Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε 3-4 κ.σ. κρέμας στο κέντρο κάθε φύλλου.
Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο ή ρολό, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Ψήσιμο στο Airfryer:
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C για 3-5 λεπτά.
Τοποθετούμε τις μπουγάτσες στο καλάθι, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, γυρνώντας τις στα μισά του χρόνου.

Επικάλυψη:
Μόλις βγάλουμε τις μπουγάτσες από το Airfryer, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα για τέλειο άρωμα και γεύση!

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης

bottom of page