top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ανοικτή Πίτα Ρατατούιγ με Φέτα
Ladle.png

Ανοικτή Πίτα Ρατατούιγ με Φέτα

Υλικά

Για την πίτα:
4 φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους (ή ½ μεγάλη)
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε κύβους
½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
Αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη, να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26εκ. περίπου.
Απλώνουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω σταυρωτά ένα ακόμα φύλλο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Λαδώνουμε πολύ καλά το πλαίσιο που φτιάξαμε με τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα η πίτα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε.

bottom of page