Υλικά
Για τον ανεμόμυλο:
2 φύλλα ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
12 κ.γ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
Για την κρέμα:
240 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γ. βανίλια υγρή
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Για τη διακόσμηση:
άχνη ζάχαρη
φρούτα του δάσους
Προετοιμασία - Βήματα
Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την υγρή βανίλια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Για τους ανεμόμυλους:
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας οριζόντια (με τη μεγαλύτερη πλευρά σαν βάση) σε μια επιφάνεια και κόβουμε χαράζοντας οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια κάθετα σε 3 ίσες λωρίδες, για να σχηματιστούν έξι τετράγωνα κομμάτια.
Χαράζουμε το κάθε κομμάτι ξεκινώντας από όλες τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου, σταματώντας όμως λίγο πριν από το κέντρο.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα στο κέντρο της ζύμης.
Από πάνω προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
Για να σχηματιστεί ο ανεμόμυλος:
Φέρνουμε τη δεξιά γωνία του πρώτου τριγώνου να ακουμπήσει το κέντρο, επάνω στη μαρμελάδα. Συνεχίζουμε με τις αντίστοιχες γωνίες και των υπόλοιπων 3 τριγώνων, τοποθετώντας τη μία γωνία επάνω στην άλλη στο κέντρο. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Μόλις οι ανεμόμυλοι είναι έτοιμοι, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους.